Hypo allergeen? Wat is dit?

Een product wat minder allergenen bevat en minder kans geeft op een allergische reactie. Maar je hond kan er nog steeds op reageren. Het is niet 100% gegarandeerd zonder reactie. Het ligt eraan waarop je hond reageert. Dit kan een bepaald eiwit zijn maar kan ook zomaar een mijt zijn die in het voer voorkomt. 

Als jouw hond een voedselallergie heeft ontwikkeld dan kan het verstandig zijn om hypo allergeen hondenvoer te geven zodat de kans kleiner is dat je hond reageert. 

Het is helaas nergens wettelijk vastgelegd waaraan het product moet voldoen om hypo allergeen te zijn. 

Hoe weet je dan of het de juiste voeding is voor je hond? 

Je hebt hypo allergene hondenbrokken waar de eiwitten zijn gehydroliseerd. De eiwitten zijn in kleine stukjes gehakt waardoor het lichaam ze niet als zodanig herkent en erop reageert. Soms zie je dat een hond ook op dit voer nog reageert. 

 

Je hebt ook brokken die bestaan uit een eiwit. Dit voer wordt ook hypo allergeen voer genoemd omdat het dierlijke eiwitten bevat waarop minder dan 2% van de honden allergisch op reageert.De meeste honden reageren op rund, zuivel, kip of tarwe. Laat je dit weg uit het voer en zijn de klachten weg dan weet je welke eiwitten je niet meer moet geven. 

Minder dan 2% van de honden zijn allergisch voor onder meer eend, kameel, konijn, paard, zalm, haring, hert, wild zwijn, kangoeroe en insecten. Keus genoeg dus!

Andere hypo allergene brokken zijn brokken die 1 eiwitbron bevatten en 1 zetmeel bron. 

Het beste is uit te zoeken waarop je hond reageert zodat je precies weet welke eiwit bron je niet moet geven en welke eiwit bronnen je wel kan geven. Dit noemen ze een eliminatie dieet. 

Het eliminatie dieet is lastig omdat je een bepaalde tijd 1 eiwit bron geeft die je hond nog niet eerder op heeft. Dus geen extra dingen of een stukje vlees wat gevallen is. Je zal erg consequent moeten zijn om precies te kunnen vinden waar je hond op reageert. 

 

Dan de hondensnacks en hondenkluiven. 

Heb je een hond die allergisch reageert en weet je welke eiwitten die wel kan verdragen dan kan je beginnen met kiezen. 

 

Eiwitten waar niet vaak op gereageerd wordt zijn eend, kameel, konijn, paard, zalm, haring, hert, wild zwijn, kangoeroe, struisvogel en insecten.

 

K9 Snacks heeft een uitgebreid assortiment met snacks die je hond dan wel kan verdragen. 

Wil je meer weten mbt snacks en jouw hond stuur dan een mail info@k9snacks.nl